Saturday 2 January 2010

Despre Coregraf - Valentin Dascalu

Valentin Dascalu, apelat de catre prieteni si cei care il cunosc, Valy, nu este doar coregraful trupei Virus, ci si cel care a infiintat in 2004 aceasta trupa.
Nascut in Bucuresti in 1984, Valy a urmat cursurile Colegiului Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi, perioada in care si-a descoperit adevarate aptitudini pentru dans.
In prezent a absolvit Facultatea de Filosofie si Jurnalism din cadrul Universitatii Spiru Haret, iar pe viitor doreste sa se afirme si in lumea actoriei.
In anul 1999 isi infiinteaza propria trupa de break-dance si incepand cu 2001 se lanseaza in colaborari si proiecte cu diferiti solisti, soliste si trupe de muzica.

In perioada 2001–2006 a colaborat cu: Body&Soul, Giulia, Lavinia, Cristina Spatar, Bambi, Elegance, Cristi Nistor etc., pentru care a realizat o serie de coregrafii.

Ca dansator, Valy a participat alaturi de Alina Sorescu, Body & Soul, Andreea Antonescu, Cristina Spatar, Lavinia si Giulia la numeroase spactacole din Bucuresti si din tara, iar in prezent il puteti urmari la diferite emisiuni precum: O Data In Viata - TVR1, O Seara De Vis - Antena 1, si in alte diferite evenimente si videoclipuri.

Proiectul de care este insa cel mai atasat il reprezinta trupa “Virus” (2004), si nu atat prin faptul ca a infiintat aceasta trupa, ci pentru ca acolo, cum spune el de multe ori, “se gaseste familia mea”.

No comments:

Post a Comment